Historik

Grunden till Burträskbygdens skoterklubb (BSK) lades år 1975 då man på initiativ av K-G Granlund samlade skoterintresserade för att bilda en förening för att ta vara på skoteråkarnas intresse. Första året var vi anslutna till SMS skotersektion men redan året därpå beslöt vi att Burträsk skulle stå på egna ben. Burträskbygdens skoterklubb hade startat sin verksamhet.
Efter en trevande start har verksamheten utvecklats till vad den är idag. Vi har ca 300 medlemmar, ett lednät på ca 40 mil och en klubbstuga samt ett antal utflyktsmål.

BSK har som målsättning att på ideell grund skapa ett ledsystem som täcker medlemmarnas behov i samverkan med markägare och andra intressenter.
Vi vill visa på utflyktsmål och ge aktiviteter som kan efterfrågas av medlemmarna. Vi tror att på det sättet kan vi få merparten av skoteråkarna i området som medlemmar. Det ger BSK styrka och därmed en naturlig samarbetspartner för markägare, kommun m.fl. Den starka förankringen som snöskotern har visas bl.a. genom att i stort sett allt arbete sker ideellt. Snöskotern är ett intresse som förenar alla åldersgrupper kring ett gemensamt ämne. Det har även medfört att samarbetet mellan byarna har utvecklats och fördjupats.
Vi tror att fler än de som åker skoter kommer att upptäcka hur fina våra leder är. Vi tror att i en framtid så kommer skoterlederna att vara ”allemansleder” som upplevs som en tillgång för alla!
Våra ordförande är/har varit.
· Kjell Engström (första året under SMS)
· Karl-Gustav Granlund, Ljusvattnet
· Knut Johansson, Ljusvattnet
· Hans-Olov Westman, Åbyn
· Åke Hällgren, Burträsk
· Lars Wilderlund, Björnliden
· Per Ågren, Rönnliden
· Bo Gustafsson, Andersfors
. Sören Rosén, Innansjön
. Lars Widerlund (nuvarande)

Utflyktsmål/fisketurer
· Rävatångberget mellan Järvtjärn och Brännvattnet med vår klubbstuga.
· Fångstberget vid Mora där vi har ett vindskydd.
· Högvakten en flottarkoja som är öppen för allmänheten.
· Toppstugan vid skidbacken i Bygdsiljum..
· Stuga i Vallen.
· Selsänget en grillplats efter leden mot Tavsträsket.
· Stora och lilla Blåbergslidträsket. Från Burträsk ca 35 km enkel väg. Följ Guldleden till Storbrännan tag där leden som går till Bastuträsk. Fiskekort kan lösas i Blåbergsliden vid automat.
· Burträsket.
· Neboträsket.

• Här finns massor av härlig läsning, lär dig allt om Lynx Boondocker DS, Arctic Cat Hardcore EVO, Ski-Doo Renegade X-RS, Yamaha Viking PRO II EPS och Polaris Switchback XCR.För att få den direkt i postlådan lite tidigare kan du bli prenumerant och det blir du HÄR!

• Skoterpodden! Klicka på fliken överst på hemsidan som heter POD och leder till en podcast där alla nya avsnitt från Motorsport Idag & Skoterpodden ligger!

• Insprutning och Radien Nya RAVE RS 600 presenterades under mässan i Rovaniemi för någon vecka sedan. Här kommer lite fler bilder på denna skapelse! Mer info kommer i nästa nummer av Snowmobile Mag.